Over Studie-Krachtig

Studie-Krachtig

Studie-Krachtig is halverwege 2016 ontstaan en toegevoegd aan mijn praktijk Kinder-Krachtig. Vanaf die tijd kunnen leerlingen van voortgezet onderwijs, MBO, HBO en WO de training Snel leren=Leuk Leren, in alle facetten, bij mij volgen.

In november 2015 ben ik gestart met mijn praktijk Kinder-Krachtig. Vanuit Kinder-Krachtig begeleid ik kinderen en jongeren die gevoelsmatig en visueel denken (rechtsgeoriënteerde kinderen). Vaak worden zij in de volksmond “beelddenkers” genoemd. Ze hebben een andere leerstijl en hebben hierdoor vaak problemen met automatiseren, spelling, tafels, rekenen, topografie, klokkijken etc. Ik begeleid ze dmv De Kernvisie methode. Meer informatie hierover op www.kinder-krachtig.nl.

Door mijn ervaringen binnen Kinder-Krachtig was ik erachter gekomen dat jongeren op het voortgezet onderwijs en vaak ook nog op MBO, HBO en WO niet weten hoe ze moeten “leren”. Ze weten niet hoe ze moeten plannen en organiseren. Hoe ze zich beter kunnen concentreren, wat hun leerstijl is en hoe ze hun geheugen beter kunnen gebruiken. Deze studievaardigheden, samen met 2 tot 4x sneller lezen (snellezen) en mindmappen, komen allemaal aan de orde in de training Snel Leren=Leuk Leren. Met deze training ben ik ik staat de jongeren “meer te laten leren in minder tijd”. De trainingen geef ik individueel of in klein groepsverband ( 5/6 leerlingen).

Voorafgaand aan bovenstaande training kan OP WEG NAAR Snel leren=Leuk leren worden gevolgd. Deze kortdurende training is geschikt voor leerlingen van groep 8 en eerste halfjaar brugklas van het voortgezet onderwijs.  Tijdens deze trainingen leren ze de 1e studievaardigheden. Welke agenda past bij mij? Hoe moet ik alles plannen/organiseren? Hoe schrijf ik alles op in mijn agenda? Wat is mijn leerstijl? En veel tips en tricks. Deze training kan gevolgd worden voorafgaand aan de training Snel leren=Leuk leren.

En moet je veel stukken lezen voor je werk of ga je bijvoorbeeld weer opnieuw aan de studie en zou je dat ook sneller en effectiever willen doen, volg dan de workshop Snellezen en minmappen voor volwassenen. In 2x 1,5 uur kun jij ook 2 tot 4x sneller lezen en weet je hoe je kunt mindmappen!!!

Maar niet alleen jongeren worstelen met het huiswerk ook ouders ervaren dit probleem. De workshop “Het obstakel dat huiswerk heet” kan ouders helpen hieraan een einde te maken. Bij een groep van max 10 deelnemers kom ik graag een workshop verzorgen. Kosten € 15,00 per persoon incl.materiaal.

 

Mijn motto is dan ook: Denk niet in problemen maar zoek je kracht!!!

 

Johanette Beereboom, Kinder-Kootsj

Johanette Beereboom, kinder-kootsj en begeleider studievaardigheden

 

 banner-adiona  snelleren_logo_R