Snel Leren=Leuk Leren

Training Snel leren=Leuk leren

Voor veel jongeren is de overstap naar het voortgezet onderwijs groot. Er komt veel op hen af.  Veel huiswerk, veel docenten, wisselende lessen en meer je eigen verantwoordelijkheden. Daarnaast vraagt de buitenwereld (social media, vrienden, sport, bijbaan etc) veel aandacht. Veel jongeren slagen er dan ook niet in om dit zelf in te delen en de juiste keuzes te maken tussen school en andere zaken. Ouders willen graag de jongeren helpen maar stuiten ook op de veranderde jongere. Daarnaast willen ze niet altijd door de ouders geholpen worden. Kortom het ontwikkelen van goede studievaardigheden en schoolresultaten is in veel gezinnen een heikel punt.

Deze “worsteling” geldt niet alleen voor de starters in het voortgezet onderwijs maar ook veel later stuiten jongeren op deze problemen.

Herkent u dit? En worstelen u en uw kind ook om de juiste balans te vinden?

De training Snel leren=Leuk leren is waarschijnlijk een oplossing voor deze “worsteling”.

Tijdens deze kortdurende training van 6 x 1 uur wordt de basis voor de ontwikkeling van studievaardigheden aangeleerd.

Waar krijg je inzicht in en wat ga je leren;

  • 2 tot 4x sneller lezen
  • samenvatten met mindmappen
  • plannen en organiseren
  • motivatie en doelen stellen
  • hoe kun je makkelijker onthouden (geheugentechnieken)
  • hoe kun je je beter concentreren
  • leren leren en hoe maak je dat leuker!!!
  • en veel tips en tricks

Door het aanleren van deze studievaardigheden kun je ‘meer leren in minder tijd’, gaat het ‘gemakkelijker” en gaan je “cijfers omhoog”. En, niet onbelangrijk, voor de ouders komt er meer rust in het gezin!!!

Waarom juist deze training??

* De training is kortdurend:
Zes lessen van 1 uur. Geen heel jaar naar een huiswerkinstituut of bijles.

* Toepasbaar en merkbaar:
De oefeningen en opdrachten zijn toepasbaar op het eigen huiswerk en het resultaat is direct merkbaar.

* In kleine groepen:
De training wordt gegeven in kleine groepen (max 4 à 5 leerlingen) waardoor je met elkaar in gesprek komt en elkaar feedback kan geven. Je krijgt individuele aandacht.

* De hele schoolloopbaan nuttig:
De studie-vaardigheden die geleerd worden komen je je hele schoolloopbaan en ook daarna van pas.

* Indeling op eigen niveau
We proberen de groepen in te delen op schoolniveau. Een leerling van het VMBO basis/kader heeft andere studievaardigheden nodig dan een leerling vanaf VMBO T/MAVO, HAVO/VWO of Gymnasium.

*  Is de training ook geschikt voor studenten?
Ja, ook voor studenten van MBO/HBO en Universiteit is de training Snel leren=Leuk leren zeer geschikt. Op het voortgezet onderwijs hebben de meeste studenten niet de juiste studievaardigheden aangeleerd. Zij komen er op het MBO, het HBO of de Universiteit achter dat ze meer en beter moeten plannen, dat de hoeveelheid studiestof toeneemt of dat hun prioriteiten soms niet helemaal juist zijn. Juist dan is het aanleren van de juiste studievaardigheden nog heel belangrijk.

Op dit moment volgen studenten de training Snel leren=Leuk leren HAVO/VWO/Gymnasium maar begin 2018 komt er voor studenten een nieuwe training. Dit is dan een speciale studenten versie van Time2Control.